Gerontološkom centru Vrbas i udruženju iz Savinog Sela sredstva za unapređenje socijalne zaštite

220

VRBAS - Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je u četvrtak ugovore o dodeli sredstava za realizaciju programa i projekta u cilju unapređenja socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine.

Foto: vojvodina.gov.rs

Cilj konkursa je podsticaj i razvoj novih i unapređivanje kvaliteta postojećih usluga socijalne zaštite, koje realizuju ustanove socijalne zaštite ili udruženja građana, kao pružaoci usluga.

U opštini Vrbas uručena su dva ugovora. Gerontološki centar Vrbas dobio je 1,5 miliona dinara za projekat zamene kotlova za grejanje u objektu domskog smeštaja u Kucuri, dok je Udruženju žena „Sava“ iz Savinog Sela, za program „Gerontodomaćice i gerontonegovateljice na teritoriji Savinog Sela – pružanje pomoći u kući i gerontonega“, pripalo 150.000 dinara.

„U prethodne tri godine za unapređenje socijalne zaštite dodeljeno je 600 miliona dinara, od čega je danas dodeljeno 70 miliona dinara ustanovama socijalne zaštite i udruženjima građana, a takođe još 65 miliona iz tekuće budžetske rezerve“, rekao je pokrajinski sekretar.

Vuletić je izneo podatak da su potpisanim ugovorima obezbeđena sredstva za 113 projekata, te da je to samo deo sredstava koji se planira za oblast socijalne zaštite u ovoj godini.