NSZ organizuje obuke za preduzetnike u Kuli i Somboru

247

KULA / SOMBOR - Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor će u narednom periodu organizovati dve obuke pod nazivom "Put do uspešnog preduzetnika".

Cilj obuke je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative.

Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.

Prva obuka će se održati u Kuli, 27. i 28. juna 2019. godine, u opštinskoj sali od 09:00 časova, a druga obuka je u Somboru 4. i 5. jula 2019. godine u sali Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Sombor, Apatinski put broj 1, takođe od 09:00 časova.

Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Prijava za uključivanje u obuku može da se izvrši u najbližoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe.