Ponavlja se tretman suzbijanja komaraca u opštini Odžaci zbog velike najezde

779

ODŽACI - Zbog velikog problema sa najezdom, pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Stanišić najavio je još jedan tretman odraslih formi komaraca.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tretiranje je planirano za petak, 21. jun, s početkom u 19:00 časova sa zemlje ULV generatorima na teritoriji opštine Odžaci i to na lokalitetima u blizini izliva vodotokova, kanala i ostalih mesta sa stajaćim vodama, priobalja i šumskog područja. Nakon ovog tretmana, za 20 dana će se tretman ponoviti.

„Slučajevi najezde komaraca su problem ne samo naše opštine, već kako susednih, tako i velikih gradova na teritoriji cele zemlje. Mole se građani da imaju razumevanja, kiša koja je padala danima dovela je do toga da se komarci razviju više nego prethodnih godina, a lokalna samouprava čini i činiće sve što je u njenoj mogućnosti kako bi se ovaj probem što pre rešio“, poručio je Stanišić.

On je takođe obavestio pčelare da nije neophodno izmeštanje košnica, dovoljno je samo da ih zatvore kao i da to urade što pre kako bi moglo da se krene sa tretmanima komaraca na teritoriji odžačke opštine.