Predškolska ustanova “Bambi” dobila sredstva za projekat “Klupa drugarstva”

400

KULA - Tim za razvijanje ekološkog programa Predškolske ustanove “Bambi” konkurisao projektom pod nazivom "Klupa drugarstva" i dobio sredstva iz budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Kula.

Foto: Slobodanka Knežević

Od tih sredstava su kupljene četiri klupe za decu koje su smeštene u dvorištu vrtića: “Kolibri” i “Sunčica”, po dve u svakom.

Foto: Slobodanka Knežević

U Predškolskoj ustanovi “Bambi” kontinuirano se radi na unapređenju otvorenog prostora u cilju bezbednijeg i lepšeg okruženja za život i odrastanje naše dece kao i o potrebama za duži i kvalitetniji boravak napolju. Svi vrtići Predškolske ustanove “Bambi” poseduju otvorene prostore – dvorišta vrtića, pa je uočeno da je deci prilikom aktivnosti na otvorenom potrebno mesto za odmor i predah, kao i za druženje u manjim grupama.

Foto: Slobodanka Knežević

Cilj ovog projekta je, kako uređenje otvorenog prostora vrtića – tako i formiranje mesta za svakodnevni boravak u prirodi, duženje, razvoj saradnje i tolerancije među decom. Specifičan cilj ovog projekta je podizanje svesti o očuvanju mobilijara, zaštiti i uređenju otvorenog prostora, kao i značaj boravka dece na otvorenom prostoru.

Foto: Slobodanka Knežević

Planirano vreme za realizaciju ovog projekta je od maja do novembra meseca 2019. godine na nivou cele ustanove.

Foto: Slobodanka Knežević