Zlatna plaketa predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“ na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta

750

KULA / CRVENKA - U periodu od 14. do 21. juna na 61. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije prikazano je osam najboljih amaterskih predstava iz cele zemlje.

Foto: B. Grbić

Žiri festivala u sastavu Milan Mihailović Caci, glumac Ateljea 212 iz Beograda, Dragan Jovičić Jović, reditelj iz Beograda i Ivan Pravdić, (predsednik žirija) dramaturg iz Beograda i Novog Sada na završnoj sednici održanoj 21. juna 2019. godine doneo sledeće odluke:

Pohvala za scenski govor pripala je ansamblu Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.

Pohvale za glavne uloge dobili su Anđela Stanković za ulogu Bejbi u predstavi „Prljavi ples“ u izvođenju Studija glume „Teatar 011“ iz Beograda i Slobodan Nogavica za ulogu Žana u predstavi „Gospođica Julija“ u izvođenju Kulturnog centra Kula.

Posebno se pohvaljuje dr Milan Mađarev za izuzetno stručno, odmereno i podsticajno vođenje okruglih stolova festivala.

Nagrada za scenografiju dodeljuje se Igoru Pavloviću za scenografiju predstave „Slučajna smrt jednog anarhiste“ Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.

Nagrada za kostim dodeljuje se Ilijani Orešković za kostime u predstavi „Bal vampira“ Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ Kulturno-obrazovnog centra Šid.

Nagrada za koreografiju dodeljuje se Aleksandri Obradović za koreografije u predstavi „Prljavi ples“ u izvođenju Studija glume „Teatar 011“ iz Beograda.

Nagrade za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljuju se Snežani Mandrašević za ulogu Stane u predstavi „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ u izvođenju Pozorišta „Castellum“, Kostolac
i Milici Bukvić za ulogu Kristine u predstavi „Gospođica Julija“ u izvođenju Kulturnog centra Kula.

Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu dodeljuje se Nebojši Milosavljeviću za uloge inspektora i prosjaka u predstavi „Slučaj“ u izvođenju Pozorišta kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače.

Nagrada za najbolju mušku glavnu ulogu dodeljuje se Zoranu Raduloviću za ulogu upravnika policije u predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“ u izvođenju Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.

Nagrada za najbolju žensku glavnu ulogu dodeljuje se Cvijeti Jovanović Mučalica za ulogu ludaka u predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“ u izvođenju Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.

Nagrada za najbolju veliku žensku ulogu dodeljuje se Doroteji Vukotić za ulogu Zoje Arnoldovič Bromental u predstavi „Pseće srce“ u izvođenju Gradskog pozorišta „Abrašević“, Valjevo.

Nagrada za za najbolju režiju dodeljuje se Igoru Pavloviću za režiju predstave „Slučajna smrt jednog anarhiste“ Pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.

Bronzana plaketa za osvojeno treće mesto dodeljuje se predstavi „Slučaj“ u izvođenju Pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače.

Srebrna plaketa za osvojeno drugo mesto dodeljuje se predstavi „Gospođica Julija“ u izvođenju Kulturnog centra Kula.

Zlatna plaketa za osvojeno prvo mesto dodeljuje se predstavi „Slučajna smrt jednog anarhiste“ pozorišta „Stevan Sremac“ Doma Kulture Crvenka.