Održan sastanak radne grupe povodom izgradnje puta Vrbas – Kula – Sombor – Bački Breg

1658

KULA - U kabinetu predsednika opštine Kula Damjana Miljanića 24. juna je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici opština Kula, Vrbas i Odžaci i grada Sombora.

Foto: Ljubica Tijanić

Cilj sastanka bio je razgovor o idejnom projektu državnog puta Vrbas – Kula – Sombor – Bački Breg koji će biti od značaja za ceo Zapadnobački okrug, a i šire.

Pored predstavnika četiri lokalne samouprave, sastanku su prisustvovali i Svetlana Kilibarda, rukovodilac Sektora za prostorno i urbanističko planiranje i Dušan Marijan, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga.

Prikaz puta iz RPPAV

U odnosu na strateške prioritete koji su definisani kroz Prostorni plan Republike Srbije, rekonstrukcija i izgradnja državnog puta I reda Vrbas – Kula – Sombor – državna granica Bački Breg je vitalan putni pravac koji je zamišljen kao veza Koridora 10 i Koridora 7, a ujedno je izlaz na planirani južni autoput kroz Mađarsku.

Foto: Ljubica Tijanić

Kako piše kulski opštinski sajt, nadležno ministarstvo i Pokrajinska vlada podržali su izradu ovog projekta, a radna grupa će u narednom periodu uputiti zajednički dopis, kako bi se što pre krenulo u njegovu realizaciju.