Sočiva sa kojima dobijate trajno dobar vid bez dioptrije

3789

Ukoliko ste stariji od 40 godina i imate dioptriju (kratkovidi ste, dalekovidi ili imate astigmatizam - cilindre), ovo je pravi tekst za vas.

Predstavljamo vam najnovije dostignuće savremene oftalmohirurgije – trifokalna intraokularna sočiva.

Šta su trifokalna intraokularna sočiva?

U pitanju su specijalno dizajnirana sočiva koja se ugrađuju u oko, na mesto prirodnog sočiva u oku i obezbeđuju trajno dobar vid bez naočara i kontaktnih sočiva. Ova sočiva ostaju trajno u oku, poprimajući funkciju prirodnog sočiva.

Ma koliko vam ovo zvučalo zastrašujuće, operacija sa ugradnjom sočiva je sigurna, bezbolna (zahvaljujući anesteziji koja se daje u obliku kapi) i traje svega 10-15 minuta. Odmah posle operacije pacijent ide kući a već posle nekoliko dana vraća se uobičajenim životnim aktivnostima.

Koje su prednosti trifokalnih intraokularnih sočiva?

Za razliku od prethodne generacije premium intraokularnih sočiva – bifokalnih sočiva (koja su omogućavala dobar vid na blizinu i daljinu), trifokalna sočiva poseduju čak 3 fokusa, pa uz dobar vid na daljinu i blizinu, omogućavaju dobar vid i na srednju udaljenost, što je naročito važno ljudima koji puno vremena provode za računarom, kao i vozačima. Raspodela svetlosti je uvek identična za sve tri udaljenosti, nezavisno od uslova osvetljenja i širine zenica, po čemu je ovo sočivo jedinstveno u svetu.

Nakon ugradnje trifokalnih sočiva, možete bez problema čitati, voziti, raditi na računaru, gledati TV, gledati na sat ili mobilni telefon, brijati se ili šminkati, baviti se sportom, plivati, roniti i obavljati sve druge svakodnevne aktivnosti, naravno bez ili uz minimalnu upotrebu naočara.

Kome se savetuje ugradnja trifokalnih intraokularnih sočiva?

• Da li nosite dva para naočara – za daljinu i za blizinu?
• Da li imate kataraktu (sivu mrenu)?
• Da li Vam je zbog dioptrije sve teže da obavljate svakodnevne aktivnosti (čitanje, vožnja, rad na kompjuteru, gledanje TV-a, sportske aktivnosti itd)?
• Da li želite da se trajno oslobodite potrebe za nošenjem naočara i/ili kontaktnih sočiva?

Ako ste odgovorili potvrdno na neka od ponuđenih pitanja, Vi ste potencijalno dobar kandidat za ugradnju multifokalnih intraokularnih sočiva.

Dakle, ovim sočivima se postiže višestruki efekat: uklanja se katarakta tj. siva mrena (ukoliko je imate) i postiže se dobar vid bez naočara, na sve udaljenosti.

Centar za lasersku hirurgiju oka „Perfect Vision“ iz Subotice je jedina ustanova u Vojvodini i jedna od svega nekoliko ustanova u Srbiji koja pruža uslugu ugradnje trifokalnih intraokularnih sočiva.

Po broju izvršenih operacija nalaze se na prvom mestu u Srbiji. Takođe, cena operacije je najpovoljnija u celom regionu.

Možete ih kontaktirati na broj telefona 024/55-75-75 ili 060/55-75-754 a više informacija potražite na njihovoj web stranici: http://perfectvision.rs/naslovna