Učešćem na seminaru i likovnoj koloniji predstavljen rad PU Poletarac Odžaci

508

ODŽACI - Predškolska ustanova "Poletarac" privela je kraju tekuću radnu godinu učešćem na stručnoj tribini u Novom Sadu, a deca su imala mogućnost i da se upoznaju sa drugarima iz drugih mesta na likovnoj koloniji u Vlasotincu.

Foto: PU Poletarac Odžaci

U prostorijama Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu 26. juna je održana tribina pod nazivom „Stručnjaci sa studijskog putovanja“, u organizaciji Erasmus+ Key projekta i Udruženja vaspitača Vojvodine. Jedan od prezentatora bila je vaspitačica Nela Dujić iz PU „Poletarac“ iz Odžaka. Tribini su prisustvovale i vaspitačice Dragana Veljković, Jelena Popović, Ljiljana Belić i Ivana Mihajlović.

Foto: PU Poletarac Odžaci

Deca i vaspitači iz „Poletarca“ kraj radne godine su proveli u Vlasotincu, gde su od 24. do 28. juna učestvovali na jedanaestoj Letnjoj vlasotinačkoj likovnoj koloniji. Koloniju svake godine organizuje PU „Milka Dimanić“ iz Vlasotinca, a ovogodišnja tema bila je „Scenski kostim – stvaralački postupak od ideje do realizacije scenskog kostima“.

Na koloniji su učestvovala deca iz Elin Pelina iz Bugarske, Odžaka, Leskovca, Vladimiraca, Koceljeve, Malog Zvornika, Vranja, Pirota, Kragujevca, Velikog Gradišta, Dimitrovgrada, Medveđe i Vlasotinca.

Foto: PU Poletarac Odžaci

Vaspitači su se ovom prilikom upoznali sa inovantnim pristupom u radu sa decom, a predškolci su imali radionice, družili se sa mališanima iz raznih krajeva i uživali u divnom ambijentu vlasotinačkog vrtića. Sve radionice osmislila je i vodila likovni pedagog Mirjana Dimitrijević.