Javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje još uvek aktuelni

1515

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Krajem meseca maja ove godine objavljeni su javni pozivi na lokalu, odnosno, javni pozivi koji su rezultat saradnje lokalnih samouprava Sombora, Apatina, Kule i Odžaka sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

NSZ Kula / Foto: B. Grbić

Obaveštavaju se korisnici usluga da su javni pozivi na nivou grada Sombora i dalje aktuelni, a to su Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje. Konkursi su otvoreni do utroška sredstava, a do sada je zahtev za dodelu subvencije za zapošljavanje novih radnika podnelo 13 poslodavaca za zapošljavanje 15 radnika sa evidencije nezaposlenih, dok je 12 zahteva podneto za učešće na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Takođe je još uvek atuelan i javni poziv namenjen stanovnicima opštine Kula, a to je konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje, koji je otvoren do utroška sredstava, a do sada su podneta četiri zahteva.

Saradnjom Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Odžaci raspisana su četiri javna poziva. Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse je i dalje otvoren do utroška sredstava, a preostala tri su zatvorena. Javni poziv za organizovanje Javnih radova je rezultirao radnim angažovanjem 38 nezaposlenih lica sa teriotorije opštine Odžaci, na javnom pozivu za dodelu subvencije za samozapošljavanje podneta su 23 zahteva, a na javnom pozivu za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta podneto je devet zahteva za zapošljavanje 12 lica.

Tekstovi konkursa dostupni su na sajtu Nacionalne službe nsz.gov.rs, na sajtovima lokalnih samouprava, s tim što se informacije mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe za zapošljavanje.