Ne ignorišite visok krvni pritisak, posledice mogu biti fatalne

1620

KULA - Problemi sa srcem se ponekad ne javljaju sa jasnim znakovima upozorenja. Posebnu pažnju treba da obratite ukoliko ste stariji od 60 godina, imate problema sa kilažom, dijabetes, visok holesterol ili visok krvni pritisak. Što više faktora rizika imate, više bi trebalo da budete zabrinuti zbog svega što bi moglo biti povezano sa srcem.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Srčane probleme treba shvatiti veoma ozbiljno i to je stanje koje najčešće zahteva doživotno lečenje. Prognoza zavisi od stepena srčane slabosti, starosti osobe i eventualnog postojanja drugih bolesti. Tokom poslednjih godina, prognoze su poboljšane zahvaljujući boljem tretmanu i efikasnijim lekovima. Dijagnoza se postavlja na osnovu anamneze, istorije bolesti i pregleda pacijenta.

Ultrazvuk srca je značajan za dijagnostiku srčane slabosti. Daje uvid u veličinu, oblik, pumpnu funkciju srca, funkciju srčanih zalistaka, omogućava da se utvrdi postojanje oštećenja nakon prebolelog srčanog udara itd.

Savremeno lečenje srčane slabosti ima za cilj da omogući pacijentu da se bolje oseća i da se smanji potreba za hospitalizacijom. Odgovarajuća terapija i menjanje životnih navika su takođe važan deo lečenja.

Upravo zbog ovakvih problema pacijenti se odlučuju za polikliniku “Polimedika”. 

U ovoj poliklinici je zaposlen tim vrhunskih lekara sa izuzetnim ljudskim kvalitetima. Svi članovi tima znaju da je briga o pacijentu složena situacija u kojoj se preuzima odgovornost za njegovo dobro.

Poliklinika “Polimedika” Kula je svojim uspešnim radom i brigom o pacijentima proširila poslovanje, pa sada pored interne medicine i ultrazvučnih pregleda, pacijenti mogu da obavljaju i ginekološke preglede kod lekara sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Neki od ultrazvučnih pregleda koje nudi ova poliklinika su: ultrazvuk srca, abdomena, karotida, ultrazvuk krvnih sudova nogu, ultrazvuk dojke, ultrazvuk štitne žlezde i još mnogo toga.

Dobra organizacija i stručan tim lekara omogućuju svojim pacijentima da sve preglede obave na jednom mestu, počevši od pregleda lekara specijaliste do mnogih dijagnostičkih pretraga.

Nalaze se u Kuli, u Ulici 16. divizije broj 162. Možete ih posetiti svakog radnog dana, u terminu od 08:00 do 20:00 časova, a zakazivanje pregleda se obavlja telefonom na brojeve: 025/723-366 ili 065/272-33-66.