S.A.R.S. na Heart Rock Festu u Vrbasu (POKLANJAMO ULAZNICE)

948

VRBAS - Heart Rock Fest je pred nama, a mi ćemo u narednim danima da vam pružimo malo više informacija o bendovima koji nastupaju! Takođe, u saradnji sa organizatorima festivala, srećnim dobitnicima ćemo pokloniti ulaznice!

Bend S.A.R.S / Foto: Promo

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Naredne godine bend snima pesmu „Buđav lebac„, koja istog trenutka postaje internet megahit sa višemilionskim pregledima na Jutjubu.

Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine, a osim „Buđavog lepca“ kao hitovi su se pokazale i pesme „Ratujemo ti i ja„, „Ana„, „Rakija„, kao i „Debeli lad„, za koje su snimljeni i spotovi.

Svoj drugi album „Perspektiva“ izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli više od 80.000 puta. Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme „To rade“ i „Mir i ljubav„, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Jutjubu. Album je bio nominovan za MTV Awards – Best Adria Act. U januaru 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pesme „Perspektiva“ zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine po broju pregleda prestiže i legendarni „Buđav lebac“, a do današnjeg dana prešao je brojku od 29 miliona.

U leto 2012, u saradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu „Bojana“, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pesmu „Mir u svetu“ koja je 20 dana provela na prvom mestu regionalnog MTV.

U proleće 2013, neposredno pre izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva.

Na trećem albumu „Kuća časti“ se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 (Brkovi) u pesmi “Ti, ti, ti”, Dialup Lama (Bolesna štenad) u pesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u pesmi “Bojana”. Na tom albumu se našla i pesma „Lutka“ koja je postala najpopularnija pesma grupe S.A.R.S. i najčešći izbor mladenaca za pesmu za prvi ples u celom regionu. Ona je danas ujedino i najslušanija pesma na oficijalnom Jutjub kanalu benda sa više od 33 miliona pregleda.

Četvrti album je izašao u januaru 2014. godine pod nazivom „Ikone pop kulture“, takođe kao besplatno izdanje. Album je naišao na više nego pozitivnu kritiku kod publike, sa više od 110.000 preuzimanja. Izdvojile su se pesme „Dane brojim“ i „Klinka“ kao favoriti publike.

Peti studijski album, pod nazivom „Proleće“, bend izdaje samo jedan dan nakon održanog najvećeg beogradskog koncerta u Hali sportova. Album sadrži devet pesama i tri gostovanja: Dialup Lama na pesmama „Ostrvo pusto“ i „Murija“, Shamso 69 na pesmi „Ljubomora“ i JP iz Straight Jackina na naslovnoj numeri „Proleće“.

Naredne, 2016. godine, bend proslavlja prvih deset godina postojanja i održava veliki broj slavljeničkih koncerata. Po prvi put je održao australijsku turneju u pet najvećih gradova tog kontinenta i nastupio i u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Početkom maja S.A.R.S. snima pesmu sa bendom Ničim izazvan pod nazivom „Glupost“, a par dana nakon objave singla i spota za isti, bend izdaje šesti studijski album pod nazivom “Poslednji album“. Na njemu se našlo devet pesama sa četiri gostujuća izvođača: Ničim izazvan, Kandžija, Biške (Pero Defformero) i Kriki (Mortal kombat).

U nameri da obraduje verne fanove, početkom novembra bend objavljuje i svoje prvo vinil izdanje, kompilaciju pesama pod nazivom „10“ u limitiranom tiražu od 250 primeraka u izadnju Južnog vetra. U isto vreme bend napokon osvaja nagradu MTV Best Adra Act i na taj način uspeva da kruniše jubilarnu desetu godinu postojanja.

Poklanjamo ulaznice za Heart Rock Fest u Vrbasu

Organizatori festivala, putem našeg portala poklanjaju ulaznice za predstojeći Heart Rock Fest u Vrbasu. U prvom krugu, poklanjamo 4 ulaznice za po dve osobe (4×2). Ukoliko ste pažljivo pročitali biografiju benda, sve što je potrebno da uradite kako biste „upali“ u bubanj za izvlačenje, jeste da odgovorite na ovo jednostavno pitanje i na kraju upišete svoje kontakt podatke:

Prvi krug izvlačenja je završen!

Izvučeni dobitnici će biti obavešteni putem telefona!