Potpisani ugovori o dodeli sredstava udruženjima iz opštine Odžaci

230

ODŽACI - Predstavnici udruženja građana sa teritorije opštine Odžaci potpisali su ugovore za sufinansiranje programa iz lokalnog budžeta.

Foto: Nemanja Janjanin, fotopres.com

Ugovore ukupne vrednosti 5.100.000 dinara potpisao je sa predstavnicima udruženja načelnik Opštinske uprave Odžaci Nedeljko Vučenović koji je potpisnike zamolio da vode računa o pravdanju sredstava, pišu Radio Odžaci.

Konkursi su bili raspisani za udruženja građana iz oblasti delovanja kulturno-umetničkih društava, zatim za udruženja iz oblasti kulture, udruženja iz oblasti socio-humanitarnih delatnosti, kao i za ostala udruženja građana.

U oblasti delovanja kulturno-umetničkih društava 11 udruženja je ostvarilo pravo na sredstva i njima je podeljeno ukupno 900.000 dinara, u oblasti kulture za programe 11 udruženja dodeljeno je ukupno 700.000 dinara, dok je za socio-humanitarne delatnosti 17 udruženja dobilo ukupno 1.500.000 dinara.

Za udruženja lovaca i golubara, moto-klubove, vatrogasna društva, organizacije mladih, udruženja žena, izviđače i ostala udruženja koja nisu svrstana u jednu od tri prethodno navedene kategorije, na konkursu je opredeljeno ukupno 2.000.000 dinara i potpisano je 38 ugovora, pišu Radio Odžaci.