(VIDEO) Stigao najsavremeniji ultrazvučni aparat u Dom zdravlja Kula

2988

KULA - Kontrola letenja Srbije i Crne Gore donirala je sredstva za nabavku najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za potrebe Službe ginekologije u Domu zdravlja u Kuli.

dr Andrea Petelj Nešović i dr Žarko Ševin / Foto: N. Janjanin

Ukupna donacija iznosi 6.300.000, od čega je za ultrazvučni aparat izdvojeno četiri miliona dinara sa PDV-om.

Prema rečima direktora Doma zdravlja Kula dr Žarka Ševina, ovom donacijom stekli su se uslovi za sprovođenje postupka javne nabavke za kupovinu medicinske opreme koja je potrebna Službi ginekologije i oftalmologije.

„Nakon završenog postupka javne nabavke pre dva dana, isporučen je najsavremeniji ultrazvučni aparat, čime je značajno unapređen kvalitet pruženih usluga na polju dijagnostike i kontrole vođenja trudnoće“, rekao je dr Ševin.

Dom zdravlja Kula ovih dana očekuje i CTG aparat tokokardiograf koji obezbeđuje kontrolu srčanih otkucaja ploda, što će biti veliko olakšanje trudnicama, budući da za obavljanje ovog pregleda neće morati da odlaze u Vrbas ili Sombor.

Dr Andrea Petelj Nešović rekla je da će nova oprema mnogo olakšati rad i omogućiti precizniju dijagnostiku, manje konsultativnih pregleda, kao i preciznije praćenje rasta i razvoja ploda tokom trudnoće.

U ovoj godini Opština je izdvojila sredstva za dvoje novih specijalista kako bi se premostio period dok se ne završe specijalizacije i smanjile gužve.

Pogledajte video-prilog: