(VIDEO) Rusko-srpska mobilna ambulanta u novembru obilazi mesta opštine Vrbas

260

VRBAS - Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac sastao se sa direktorom Ruske humanitarne misije u Srbiji Branimirom Nešićem, gde je razgovarano o budućoj saradnji.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se početkom novembra u svim naseljenim mestima opštine Vrbas sprovede akcija preventivnih pregleda u Rusko-srpskoj mobilnoj klinici, gde će moći da se obavi veći broj medicinskih analiza. Takođe, medicinski radnici obići će nepokretne osobe koje nisu u stanju da dođu do mobilne klinike, tako da će svi građani opštine Vrbas imati mogućnost da se pregledaju.

Ruska humanitarna misija je neprofitna organizacija, osnovana radi ostvarivanja humanitarne, pravozaštitne i filatropske delatnosti sa ciljem pružanja pomoći stradalima u socijalnim, nacionalnim, religioznim i vojnim konfliktima, žrtvama represije, izbeglicama, privremeno raseljenim licima, a takođe sa ciljem učvršćivanja mira, prijateljstva i sloge među narodima.

Posle odlične saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije na polju politike, privrede i kulture, Opština Vrbas je stupila u saradnju sa još jednom organizacijom koja je poznata po svom humanitarnom delovanju.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: