(FOTO) Vlastimir Vujić postao dopisni član Akademije RAS

1020

KULA - Upravni odbor Razvojne akademije Srbije (RAS) je 24. maja, na Dan Svetog Ćirila i Metodija, doneo odluku da se u RAS Akademiju za dopisnog akademika primi Vlastimir Vujić iz Mađarske, inače dopisnik političkog magazina "Pečat" iz te zemlje i rođeni Kuljanin.

Na Vidovdan, 28. juna, RAS izdaje Povelju o proglašenju Akademika Vlastimira Vujića za dopisnog člana Akademije, a 11. jula u prostorijama Sveslovenskog Saveza u Venizelposovoj ulici broj 31 u Beogradu, predsednik RAS Akademije prof. mr Alek Račić mu je svečano i uručuje. Novom Akademiku, prof. mr Vlastimiru Vujiću u nadležnost je tom prilikom dato i rukovođenje Odeljenjem za omladinu i sport, kao i povereništvo RAS Akademije za Mađarsku i Slovačku.

Ova Akademija bavi se duhovnim i biološkim očuvanjem srpskog naroda kroz saradnju sa svim institucijama koje prihvataju takvu misiju i ciljeve RAS Akademije. Ona ima osam odeljenja: pravno, tehničko, zdravstveno, ekološko, naučno-prosvetno, za duhovnost i porodicu, umetnost i kulturu i omladinu i sport. Takođe, ima i 31 akademika poverenika u isto toliko država na četiri od pet kontinenata. Ima ih u Evropi, Aziji, Americi i Australiji, kao i na jednom podkontinentu, Indiji. RAS Akademija ima i dva inostrana akademika, Sergeja Baburina (Rusija) i Šen Hanga (NR Kina).