Više od dvadeset osoba povređeno u saobraćaju tokom protekle nedelje

668

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 8. do 14. jula.

Ilustracija

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojoj su dve osobe zadobile teške i 21 osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 12 vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i 10 osoba lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je pet vozača.

Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Pet vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Odžaci evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

U opštini Kula evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške i šest osoba lake telesne povrede. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano je 66 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 376 prekršajnih naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neustupanje prvenstva prolaza i nepropisno skretanje.