Dejan Cukić i Spori ritam bend uskoro na Heart Rock Festu u Vrbasu (POKLANJAMO ULAZNICE)

1036

VRBAS - Portal "Naše Mesto" nastavlja sa predstavljanjem izvođača koji će nastupiti na predstojećem Heart Rock Festu, a u tekstu koji sledi saznaćete više o karijeri Dejana Cukića i Spori ritam bendu. U saradnji sa organizatorima festivala, podelićemo još 4x2 ulaznice, a sve što treba da uradite je da odgovorite tačno na pitanje koje je postavljeno ispod teksta.

Foto: Promo

Kao tinejdžer, Dejan Cukić svoju pevačku karijeru započinje u grupi Dizel. Nakon napuštanja Dizela, dolazi u grupu Tilt, da bi 1978. bio jedan od osnivača i frontmen grupe Bulevar, gde snima dva studijska albuma. Nakon što je ova grupa prestala sa radom, Cukić se posvećuje novinarstvu i to kao urednik za svetsku scenu magazina Rock, a pisao je i za druga izdanja kuće Politika, za koju i dan danas piše.

U bend Bajaga i Instruktori, Cukić ulazi nakon učestvovanja na snimanju Bajagine prve ploče. Sa Bajagom i Instruktorima je snimio tri albuma, a 1987. snima i svoju prvu solo ploču Spori ritam, nakon koje dolazi na ideju da formira istoimeni bend. Pored Dejana Cukića, članovi benda su bili Dragan Mitrić – klavijatura, Vlada Negovanović – gitara, Safet Petrovac Saja – gitara, Slobodan Jurišić – bubanj i Branko Isaković – bas gitara.


Bend je zabeležio brojne hitove među kojima su „Ja bih da pevam“, „Stranac u Beogradu“, “Nebo jedino zna”, „Letnje kiše“.

Pored mnogobrojnih albuma koje je snimio sa SR bendom, Cukić snima album „Kalendar“ u kom se po prvi put javlja kao tekstopisac svih pesama, a pesme su takođe po prvi put snimljene bez učešća Spori ritam benda.

Nakon 11 godina, Cukić i Spori ritam bend nam spremaju studijski album pod nazivom “Ulica bez brojeva”. Objavljivanje albuma je najavljeno za septembar. Dok čekamo, možemo da uživamo u njihovom novom spotu za pesmu “Pamet u glavu“.

Poklanjamo ulaznice za Heart Rock Fest u Vrbasu

Organizatori festivala, putem našeg portala poklanjaju ulaznice za predstojeći Heart Rock Fest u Vrbasu. Nakon veoma uspešna tri kruga, u četvrtom krugu poklanjamo još 4 ulaznice za po dve osobe (4×2). Ukoliko ste pažljivo pročitali biografiju benda, sve što je potrebno da uradite kako biste “upali” u bubanj za izvlačenje, jeste da odgovorite na ovo jednostavno pitanje i na kraju upišete svoje kontakt podatke:

Četvrti krug izvlačenja je završen!