U Vrbasu predstavljena Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama

207

VRBAS - U Opštini Vrbas predstavljen je projekat "Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama" koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, a finansira Vlada Švedske.

Zgrada Opštine Vrbas / Foto: Bratislav Grbić, fotopres.com

Ovaj projekat radiće na jačanju partnerstva između jedinica lokalne samouprave (JLS) i civilnog društva kroz izgradnju transparentnijeg pristupa finansiranju organizacija civilnog društva iz budžeta JLS, a u skladu sa lokalnim potrebama.

Kako je za Televiziju Bačka rekao predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, lokalna samouprava je u ovu priču ušla jer postoji dobra saradnja sa civilnim sektorom. „Nama je jako bitno da, kao jedinica lokalne samouprave, sarađujemo sa civilnim sektorom i da na ovaj način pokušamo zajednički da ostvarimo benefite, za dobrobit svih naših sugrađana.“

Opštine koje najbolje budu zadovoljile uslove konkursa, imaće mogućnost da uvedu sistem koji je već delotvoran u lokalnim samoupravama zemalja Evropske unije i kroz svoju transparentnost onemogućava favorizovanje nekih nevladinih organizacija prilikom izbora projekta.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: