(FOTO) Uspešno završen Stand up festival u Vrbasu, prikupljeno 80.380 RSD za Natašu Gajdoš

1212

VRBAS - U subotu 20. jula, pred punom salom bioskopa "Jugoslavija" u Vrbasu, nastupali su najbolji domaći stand up komičari u želji da se skupi što više novca za Natašu Gajdoš.

Neša Bridges, Duško Varničić i Srđan Olman / Foto: N. Janjanin

Prvi humanitarni Stand up festival u Vrbasu je samo nastavak akcije koju je pokrenula Humanitarna organizacija „Empata“, s ciljem da se skupi 1.250.000 dinara, koliko iznosi kompletan račun za izradu Natašine proteze, koja će joj omogućiti da se lakše kreće.

Prvi deo akcije bio je i više nego uspešan nastup domaćeg repera Twelve i čuvene crnogorske klape Who See, koji su u prepunom Mansarda kafeu napravili žurku za pamćenje. Tom prilikom, prikupljeno je više od 128.000 RSD za Natašu i novac je odmah prebačen na račun firme koja će izraditi protezu.

U nastavku aktivnosti, Humanitarno udruženje „Empata“ je najavilo drugi deo akcije, odnosno Prvi humanitarni Stand up festival u Vrbasu koji je održan u subotu, 20. jula.

Da je vladalo veliko interesovanje publike za ovaj festival, dokaz je i broj prodatih karata, od kojih je pola „planulo“ već u prvim danima prodaje. Sa velikim zadovoljstvom, možemo reći da je sala bila puna i da je publika sa nestrpljenjem isčekivala prvog komičara na bini.

Ubrzo se ispred mikrofona pojavio Srđan Olman koji je odmah prešao na stvar i objasnio svoje viđenje tenisa, ali i slikovito preneo neka iskustva sa mečeva koje je gledao. Možemo reći da je Olman „probio led“, iako je u publici bilo vernih fanova koji su unapred znali dobro smišljene skečeve ovog poznatog stand up komičara.

Srđan Olman / Foto: N. Janjanin

Posle Olmana, publika je aplauzom pozdravila Dušana Varničića. Varničić je nastavio u svom stilu, osvrnuvši se na muško-ženske odnose, ali i na svoje burno detinjstvo koje je proteklo u znaku očevog kaiša. Od Dušana smo mogli da čujemo i nekoliko korisnih saveta, koji svakako mogu da posluže i muškarcima i ženama.

Dušan Varničić / Foto: N. Janjanin

Zbog opravdanih razloga, iako je ranije najavljen, Srđan Jovanović nije nastupao na Stand up festivalu u Vrbasu. Umesto njega, na binu je ponovo izašao Srđan Olman i još jednom do suza nasmejao sve prisutne. Ovoga puta, pričao je o iskustvu u avionu do Kanade, svojoj devojci, scenama iz bolnice,…

Nakon njega, posle kratkog uvoda, na binu je izašao Nešu Bridžisa koji je za kraj festivala izveo nekoliko odličnih imitacija svog dede, glumaca iz TV reklama, komšija iz detinjstva i drugih. Bridžis se malo više osvrnuo na publiku, koja je u jednom trenutku, zajedno sa njim, čak i zapevala poznatu narodnu pesmu!

Neša Bridges / Foto: N. Janjanin

Na kraju, kada se podvuče crta, za Natašu Gajdoš je u subotu skupljeno 80.380 dinara i novac je odmah uplaćen na račun firme koja će da izradi protezu. Može se slobodno reći da je akcija uspešno završena, a Humanitarno udruženje „Empata“ nastavlja dalje da se bori kako bi prikupili što više novca i tako pomogli Nataši Gajdoš.

Pogledajte galeriju fotografija:

N. Janjanin