Miloš Roganović pobednik međunarodnog šahovskog turnira u Zmajevu

1164

ZMAJEVO / VRBAS - U prostorijama restorana "Jadran" u Zmajevu proteklog vikenda je održan treći po redu Otvoreni vikend turnir u šahu na koji se ove godine prijavilo 120 takmičara iz pet zemalja.

Miloš Roganović / Foto: ŠK Zmajevo

Među učesnicima iz Srbije, Italije, Nemačke, Australije i Indije takmičilo se troje šahovskih velemajstora, sedam FIDE majstora, dvoje inter majstora i više majstorskih kandidata, a šampionska titula je i ove godine pripala velemajstoru iz Vrbasa Milošu Roganoviću.

Roganović je pohvalio organizaciju turnira i izrazio zadovoljstvo što je i ove godine uspeo da osvoji pobednički pehar. On je ovom prilikom najavio učešće na ekipnom prvenstvu države krajem avgusta, na koje će biti fokusiran u narednom periodu.


Osim najuspešnijem takmičaru turnira, nagrade su podeljene u nekoliko kategorija. Priznanja su uručena dvanaestorici najboljih takmičara, a pohvale su dobile četiri učesnice turnira, najmlađi učesnik, najbolje plasirani Zmajevčanin, kao i Zoran Babić iz Australije, koji je prešao najviše kilometara da bi došao do Zmajeva.

Organizator turnira je Šahovski klub „Zmajevo“, a arbitri su bili internacionalni sudija Petar Nikolić, uz asistenciju sudije Duška Roganovića.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: