(FOTO) U toku radovi na izmuljavanju Begejca

1567

KULA - Radovi na izmuljavanju Begejca na deonici od Crvenke do Kule u punom su jeku, a kako je ranije najavljeno, iz ovog dela vodotoka će u narednom periodu biti izvučeno oko 17.000 kubika mulja.

Foto: Jelena Pavkov

Na čišćenju vodotoka angažovana je kompletna mehanizacija i izvučeni mulj se posle nekoliko dana sušenja prevozi kamionima van zone naselja i odlaže u već pripremljene kasete.

Radove su danas obišli izvršni direktor za oblast tehnike i razvoja HS DTD Aleksandar Nikolić, v.d. direktora Vodoprivrednog preduzeća „Bačka“ Siniša Vujović, odgovorni izvođač radova Agota Nikolić, rukovodilac nadležnog odeljenja u Opštini Kula Blažo Kostić, kao i predsednik Saveta Mesne zajednice Donji grad Predrag Zorić.

Foto: Jelena Pavkov

Nakon izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Kuli i Crvenki, čime je sprečeno odlivanje fekalnih voda u Begejac, pristupilo se izvođenju radova kojim će se rešiti ovaj višedecenijski ekološki problem.

Sredstva u vrednosti od 35 miliona dinara obezbedilo je Javno vodoprivredno preduzeće “Vode Vojvodine”, a predviđeno je da se sledeće godine uradi i preostala deonica od PU “Bambi”, pa sve nizvodno do Vrbasa.

Foto: Jelena Pavkov