Rekonstrukcija platoa ispred Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ posle više decenija

561

VRBAS - Nakon više decenija počela je rekonstrukcija platoa ispred Doma zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu. Ovaj značajan posao obavlja se na inicijativu Doma zdravlja uz finansijsku podršku Druge mesne zajednice. Radove izvodi ekipa putara Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji je veoma prometan, bio je u veoma lošem stanju. Prema rečima direktorke Doma zdravlja Jasmine Asi, godinama unazad pokušavali su da reše ovaj problem, ali do sada ništa nije bilo urađeno. Neophodno je bilo izvršiti sanaciju prilaza jer je to javna površina koju koriste svi građani, a ne samo zaposleni i pacijenti.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Kao član Saveta Mesne zajednice, a ne samo kao rukovodilac Doma zdravlja, obraćala sam se za pomoć oko sređivanja ovog prostora, kao javne ustanove koja se nalazi u centru grada. Na prethodnim sednicama smo doneli odluku da se popravi ograda, jer je postojala mogućnost da se deca koja idu u školu povrede. Sledeći korak je bio da se izdvoje sredstva za uređenje prilaza u Dom zdravlja. Rešili smo da uz pomoć lokalne samouprave, Mesne zajednice i Doma zdravlja popravimo ovaj prilaz. Izvođaču radova JKP Komunalac Vrbas bih se ovim putem zahvalila na brzoj reakciji i efikasnosti“, rekla je dr Jasmina Asi.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Predsednik Saveta Druge mesne zajednice Aleksandar Babić, naglasio je da su se svi članovi složili da je sanacija prilaza krajnje neophodna i prihvatili su predlog da im se odobre sredstva za radove.

„Savet je doneo odluku da se finansijski pomogne sanacija prostora ispred ulaza u Dom zdravlja, koji je u jako lošem stanju. Ovo je prvi korak da se pokaže da treba uložiti neophodna sredstva s kojima bi se mogao trajno srediti plato ispred ulaza, koji je postao opasan za građane koji u velikom broju dnevno prođu kroz ovu ustanovu. Čim su se stekli uslovi ekipa „Komunalca“ odmah je izašla na teren. Zahvaljujemo im se što su učinili sve da ovaj dugogodišnji problem, brzo i efikasno rešimo“, rekao je Babić.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Putari su izašli na teren u ranim jutarnjim časovima. Kako ističu, radovi će biti završeni u najkraćem mogućem roku.

„Obradili smo rupe, očistili ih i namazali emulzijom, a potom ćemo u njih da naspemo sitni asfalt. Ceo ovaj put trebalo bi da se presvuče. Ovo je privremeno rešenje kako bi Dom zdravlja mogao da funkcioniše“, pojasnio je predradnik za „Put“ Milovan Krivokapić.

Iako ovo rešenje nije konačno i najbolje, već privremeno, prihvatljivo je, samim tim što je povećana bezbednost za sve koji ovim putem prolaze. Rukovodstvo Doma zdravlja očekuje da će se u narednom periodu iznaći trajno  rešenje  za ovaj prilaz.

Pogledajte prilog JKP Komunalac Vrbas: