Veliki prezir ponovo u Vrbasu gde će nastupiti na Heart Rock Festu (POKLANJAMO ULAZNICE)

1279

VRBAS - Polako odbrojavamo dane do drugog po redu Heart Rock Festivala koji će se održati 10. avgusta na Gradskom stadionu u Vrbasu. Ovom prilikom želimo da vam predstavimo bend koji je nastao upravo u Vrbasu! Ukoliko pažljivo pročitate biografiju benda i tačno odgovorite na postavljeno pitanje, imate mogućnost da osvojite dve ulaznice za festival. Srećno!

Foto: Promo

Bend Veliki prezir je nastao 1994. godine u Vrbasu i do sada je izdao četiri studijska albuma: „Veliki prezir“ (1996), „Brazde“ (2001), „Ruka bez povratka“ (2005) i „Nikadjekraj“ (2009).

Veliki prezir formirao je Vladimir Kolarić Kole, a u originalnom sastavu bili su još i Slavko Kontra, Predrag Ilčešin i Dušan Kuzmanović. Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, za pesmu „Samo tebe znam„. Za ovu pesmu je snimljen spot u režiji Ace Ilića na proleće 1995. godine i pesma postaje hit na svim TV i radio stanicama.


Na leto 1996. godine Veliki prezir snima svoj prvi album pod nazivom „Veliki prezir“ koji se na tržištu pojavio u jesen iste godine. Pored pesme „Samo tebe znam“ koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla: „Ne znam“ i „Dobro je„. I za ove pesme spotove je režirao Aca Ilić. Posle toga počinju i izraženije koncertne aktivnosti. Između ostalog, Velki prezir početkom 1997. godine održava u koncert na NS plusu i u klubu „Crna mačka“, kojima ulazi u sam vrh srpske pop-rok scene.

INTERVJU – Kole Veliki prezir: Na sceni je najzanimljivije improvizovati, zašto da sviraš ako imaš sve isprogramirano

U junu mesecu 1997. godine grupa snima svoj prvi koncertni album, pod imenom „1 2 3 4“. Na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma, plus dvanaesta, pesma „Udica“ koja do tada nije objavljivana. Nakon toga dolazi do personalnih promena u Velikom preziru: grupi su se tada pridružili Dragan Antov (basista grupe Oružjem protiv otmičara), Robert Telčer (gitarista grupe Boye) i bubnjar Boris Mandić.

Krajem 1999. godine, u produkciji Radija B92 pojavila se kompilacija pod nazivom „Korak napred, dva koraka nazad“ na kojoj se našla i grupa Veliki prezir sa obradom pesme „Okean“ od grupe „La Strada“. Po mišljenju mnogih muzičkih kritičara, grupa Veliki prezir je ostavila najjači utisak na ovoj kompilaciji mladih bendova Srbije.

Drugi studijski album Velikog prezira pod nazivom „Brazde“ se pojavio na tržištu marta 2001. godine. Kao najava ovog albuma izbačen je pilot singl sa pesmom „Danima“ koji se pojavio godinu dana ranije od albuma. Na albumu se ta pesma pojavljuje u znatno mirnijoj produkciji od verzije sa singla. Kasnije se sa albuma snima spot za pesmu „Moram da znam„.

Četiri godine kasnije, krajem 2005, Veliki prezir objavljuje i svoj treći studijski album pod imenom „Ruka bez povratka“. Istovremeno se pojavljuje i singl „Konj„. Ovim albumom se ponovo menja postava benda: na mestu bubnjara došao je Robert Radić (nekadašnji bubnjar novosadske grupe Love Hunters), a bas-gitaru svira Dušan Ševarlić. Četvrti album pod nazivom „Nikadjekraj“ izašao je 2009. godine.

Poklanjamo ulaznice za Heart Rock Fest u Vrbasu

Organizatori festivala, putem našeg portala poklanjaju ulaznice za predstojeći Heart Rock Fest u Vrbasu. Nakon veoma uspešna četiri kruga, u petom krugu poklanjamo još 4 ulaznice za po dve osobe (4×2). Ukoliko ste pažljivo pročitali biografiju benda, sve što je potrebno da uradite kako biste “upali” u bubanj za izvlačenje, jeste da odgovorite na ovo jednostavno pitanje i na kraju upišete svoje kontakt podatke:

Peti krug izvlačenja je završen!