„Slučajna smrt jednog anarhiste“ najbolja predstava 62. Festivala festivala u Trebinju

626

CRVENKA / KULA - Na 62. Festivalu festivala u Trebinju, na kome se takmiče najbolje predstave iz regiona, ubedljiv trijumf ostvarila je predstava "Slučajna smrt jednog anarhiste" u izvođenju crvenačkog Pozorišta "Stevan Sremac".

Foto: B. Grbić

Crvenački pozorišni ansambl napušta Trebinje sa čak šest Zlatnih maski. Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, stručni žiri je trostruko nagradio reditelja Igora Pavlovića – za režiju, scenografiju i kostimografiju. Cvijeta Jovanović Mučalica dobila je Zlatnu masku za najbolju žensku ulogu, a Gordana Mešter za najbolju žensku epizodu.

„Poštena, aktuelna, nadahnuto glumljena i režirana, vizuelno bogata, znakovno jasna i nadasve umetnički relevantna predstava“, ocenio je u svom obrazloženju žiri trebinjskog pozorišnog festivala koji čine reditelji Miroslav Benka i Dimitrije Jovanović i dramski pisac Željko Hubač.

„Slučajna smrt jednog anarhiste“ proglašena je najboljom i po oceni žirija publike.

Pred Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke, na 62. Festivalu festivala u Trebinju nastupio je i pozorišni ansambl Kulturnog centra Kula sa predstavom „Gospođica Julija„, a Milica Bukvić nagrađena je za izuzetnu glumačku transformaciju.