(FOTO) Crveni krst Odžaci obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

217

ODŽACI - Crveni krst Odžaci je organizovao uličnu manifestaciju povodom obeležavanja 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima i najavio predavanje na tu temu za 1. avgust.

Foto: CK Odžaci

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se šesti  put 30. jula ove godine, nakon što je ustanovljen novembra 2013. u okviru rezolucije „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Foto: CK Odžaci

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može  se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Foto: CK Odžaci

Predavanje na temu Borbe protiv trgovine ljudima će biti realizovano u četvrtak 1. avgusta u prostorijama Udruženja žena opštine Odžaci. Ciljna grupa su žene koje odlaze na rad u inostranstvo kao negovateljice, a predavači su edukovane volonterke Crvenog krsta Odžaci Nevenka Stevanović i Milica Glumac.

Foto: CK Odžaci
Foto: CK Odžaci