Gerontološkom centru Vrbas obezbeđena sredstva za projekat opremanja stacionara

461

VRBAS - Gerontološkom centru Vrbas obezbeđena su sredstva za projekat opremanja stacionara u iznosu od 2.996.000 dinara na javnom konkursu Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije.

Gerontološki centar Vrbas / Foto: Mihailo Simić

Naime, Ministarstvo pravde svake godine sprovodi Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Ove godine je prijavljeno 1.300 projekata iz različitih oblasti društvenog života od čega su sredstva odobrena za sprovođenje 150 projekata i to 22 projekta iz oblasti socijalne zaštite građana.

Gerontološki centar Vrbas / Foto: Mihailo Simić

Direktorka Gerontološkog centra Vrbas Radmila Musić je ovim povodom izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalnost za prepoznavanje potreba ostarelih i odraslih korisnika na smeštaju. Ona je podsetila da je ova potreba prepoznata i prošle godine kada je korisnicima smeštaja u ustanovi ovim putem obezbeđeno 12 novih medicinskih kreveta sa pratećom opremom.

Projekat opremanja stacionara u Gerontološkom centru Vrbas podrazumeva nabavku 20 medicinskih kreveta sa antidekubit dušecima predviđenih za smeštaj teško pokretnih i nepokretnih korisnika. Uz nabavku kreveta i dušeka ovim projektom će se obezbediti i odgovarajući ormani i natkasne čime će se unaprediti standardi smeštaja zdravstveno najugroženijih korisnika koji poslednjih godina čine i najveći procenat korisnika smeštenih u ovu ustanovu socijalne zaštite.