(VIDEO) (FOTO) Svečano otvorena novoizgrađena saobraćajnica Kruščić – Bački Gračac

1945

KRUŠČIĆ / BAČKI GRAČAC - Predsednici opština Kula i Odžaci svečano su otvorili novoizgrađenu saobraćajnicu koja spaja katastarske opštine Kruščić i Bački Gračac.

Damjan Miljanić i Latinka Vasiljković / Foto: B. Grbić

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković istakla je da je ovo jako značajan događaj za dve opštine i napomenula da je opština Odžaci projekat počela da realizuje još 2017. godine.

„Prva deonica puta, koju je opština Odžaci finansirala iz sopstvenih sredstava, izgrađena je u dužini od 3,3 kilometra i investicija je iznosila više od 78 miliona dinara. Posle je bilo logično povezati naše dve opštine, tako da smo po sporazumu, koji su potpisale opštine Kula i Odžaci, pristupili realizovanju ovog projekta. Danas otvaramo deonicu koja je dugačka kilometar i 698 metara, pri čemu opštini Odžaci pripada 724, a opštini Kula 974 metra. Građani su ovim dobili modernu saobraćajnicu kojom će biti povezane dve opštine i poboljšan transport putnika i robe, a poljoprivrednicima će umnogome biti olakšano kretanje po atarima. Vrednost investicije iznosi 45 miliona dinara“, rekla je Vasiljkovićeva i dodala da je ovo samo jedan od primera dobre saradnje dve opštine.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić kaže da su obe opštine prepoznale potrebe građana i išle u susret rešavanju tih potreba.

„Dosta Kruščićana radi u fabrici „Magna“ u Odžacima i na ovaj način im je putovanje na posao mnogo lakše i komfornije, budući da se saobraćajnica nalazila u mnogo lošem stanju“, kaže Miljanić.

Pogledajte video prilog: