U Vrbasu se za vikend održava međunarodno takmičenje u statičnoj apnei za osobe sa invaliditetom

400

VRBAS - Na otvorenim bazenima Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu 3. i 4. avgusta će se održati 2. Međunarodno takmičenje u statičnoj apnei za invalide.

U Vrbasu će se ta dva dana okupiti najbolji takmičari u ronjenju na dah za osobe sa invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Rusije. Trening u subotu startuje u 10:00, a takmičenje će se održati od 16:00 do 19:00 časova. U nedelju će takmičari moći da rone sa bocama, a ta mogućnost će se pružiti i svim zainteresovanim posetiocima.

Ovaj sport je privukao pažnju građana opštine Vrbas tek nedavno, kada je paraolimpijac iz Kucure Milan Šolaja postao evropski prvak na prvenstvu održanom u Sloveniji, a posebno je interesantno to što se za takmičenje pripremao svega desetak dana i to ležeći u svom krevetu, sa štipaljkom na nosu!

Organizatori pozivaju sve građane da 3. i 4. avgusta posete otvorene bazene CFK gde će imati priliku da vide nešto novo i druže se sa našim evropskim šampionom Milanom Šolajom.