(VIDEO) Volonteri Crvenog krsta Vrbas realizovali aktivnosti na temu prevencije trgovine ljudima

74

VRBAS - U partnerstvu sa Centrom za fizičku kulturu "Drago Jovović" Crveni krst Vrbas je u sredu na bazenu obeležio Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Ova saradnja je već tradicionalna i prema uputstvu Crvenog krsta Srbije odvija se na gradskim kupalištima.

Aktivnost je počela u 10:00 časova, a realizatori su bili mladi volonteri Crvenog krsta Vrbas i vršnjački edukatori u Programu prevencije trgovine ljudima.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen je 30. jula po šesti put, nakon što je ustanovljen novembra 2013. u okviru rezolucije: “Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima”, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: