(VIDEO) Naše Mesto na treningu Boks kluba Čarnok uoči trećeg Juniorskog kupa nacija

1019

VRBAS - Ostalo je još malo vremena do trećeg po redu Juniorskog kupa nacija u boksu, koji će se održati u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu od 14. do 18. avgusta.

Boks klub Čarnok Vrbas

Domaćin turnira, Boks klub „Čarnok“, imaće jednog predstavnika u reprezentaciji Srbije na ovom sportskom takmičenju, Damira Jajića, kome je ovo ujedno i prvi međunarodni nastup.

Pripreme za takmičenje u Boks klubu „Čarnok“ teku punom parom, a naša ekipa posetila je jedan od treninga gde smo razgovarali sa mladim borcem Damirom Jajićem i trenerima Igorom Škundrićem i Željkom Žmukićem.

Damir kaže da je ponosan što će učestvovati na tako velikom turniru i nada se zlatnoj medalji za koju se vredno sprema trenirajući dva puta dnevno.

Damir Jajić / Foto: M. V.

„Damir Jajić je vrlo mlad i perspektivan bokser, jako se trudi i brzo napreduje. Turnir će biti dosta jak i to je njegovo prvo međunarodno takmičenje. Mislim da od njega možemo da očekujemo dosta“, rekao je trener i predsednik kluba Željko Žmukić.

Trener Boks kluba „Čarnok“ Igor Škundrić najavio je dolazak reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u punom sastavu, kao i učešće reprezentacije Palestine koja se po prvi put takmiči u nekom sportu u Srbiji.

On ističe da je organizacija jednog ovakvog međunarodnog turnira veoma kompleksna i zahteva veliki broj ljudi koji dobro poznaju taj posao.

„Mi imamo iskustva u ovakvim turnirima zato što smo prvih pet, šest godina postojanja organizovali turnire na državnom nivou, nakon čega smo počeli da organizujemo Ženski kup nacija u boksu koji gotovo svake godine menja grad u kojem se održava. Na kraju je cela ideja sazrela da organizujemo i osmislimo Juniorski kup nacija, koji ćemo teritorijalno vezati za Vrbas“, kaže Škundrić.

O čemu smo sve razgovarali sa predstavnicima Boks kluba „Čarnok“ pogledajte u prilogu: