Milan Šolaja i Ljilja Slišković najbolji u apnei na međunarodnom takmičenju u Vrbasu

663

VRBAS - Na bazenima Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu u subotu je održano međunarodno takmičenje u statičnoj apnei za osobe sa invaliditetom.

Foto: Miloš Đakonov

U našem gradu su se za vikend okupili najbolji takmičari u ronjenju na dah za invalidne osobe iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Rusije. Među njima je svakako bilo i onih koji su se po prvi put oprobali u ovoj disciplini, čemu je prethodio rad sa stručnim instruktorima apnee, Saglarom Mandžijevom iz Republike Kalmikije u Ruskoj Federaciji i Slovenkom Alenkom Fidler.

Foto: Miloš Đakonov

Kucuranin Milan Šolaja, evropski prvak u ovoj disciplini na takmičenju u Sloveniji, u Vrbasu je osvojio prvo mesto u muškoj konkurenciji, zadržavši dah pet minuta i 15 sekundi. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Ljilja Slišković iz Bosne i Hercegovine koja je pod vodom izdržala nepuna dva minuta.

Učesnici skupa potom su se oprobali i u rukometu, gde su ih Milan Šolaja i Matej Lednik upoznali sa još jednom sportskom disciplinom koja je prilagođena osobama sa invaliditetom.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: