(VIDEO) (FOTO) U Vrbasu teku poslednje pripreme za treći Juniorski kup nacija u boksu

1366

VRBAS - U Vrbasu je održan poslednji sastanak Organizacionog odbora trećeg Juniorskog kupa nacija u boksu, gde su utvrđeni svi detalji organizacije ovog međunarodnog sportskog događaja koji će se održati od 14. do 18. avgusta u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović".

Igor Škundrić, Damjan Miljanić i Srđan Stanić / Foto: M. V.

Svoje juniorske reprezentacije poslaće 22 države: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Izrael, Kazahstan, Severna Makedonija, Crna Gora, Norveška, Palestina, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka, Švedska, Sjedinjene Američke Države, Ukrajina i Uzbekistan.

Sjedinjene Američke Države nastupiće sa celom juniorskom bokserskom reprezentacijom, dok će Palestina po prvi put učestvovati na sportskom događaju u Srbiji. Ruska Federacija će ove godine u Vrbas poslati više od 30 boraca.

Budući da opština Vrbas nema dovoljno smeštajnih kapaciteta da primi sve takmičare, opština Kula, koja ove godine po drugi put učestvuje u organizaciji Juniorskog kupa nacija, biće zadužena za smeštaj reprezentacija Srbije i Rusije.

Pored predstavnika Opštine Vrbas, Bokserskog saveza Vojvodine, javnih preduzeća i ustanova koje su uključene u organizaciju turnira, sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić. On je istakao da kulska i vrbaska opština imaju dobru saradnju u svakom segmentu, pa tako i kada je reč o sportu i dodaje da je ovo prilika da se boks kao sport ispromoviše i u opštini Kula.

Jedan od glavnih organizatora turnira i trener Boks kluba „Čarnok“ Igor Škundrić zahvalio se opštinama Kula i Vrbas na pomoći i ujedno najavio kulturno-umetnički i sportski program koji će se održati na Trgu Nikole Pašića 13. avgusta, koji će biti uvod u sam Juniorski kup nacija.

Predsednik Bokserskog saveza Vojvodine Jovica Panić podsetio je da je Juniorski kup nacija u Vrbasu najjači turnir u ovom uzrastu na evropskom kontinentu i da broj država učesnica premašuje čak i Evropsko prvenstvo.

Treći Juniorski kup nacija održaće se od 14. do 18. avgusta u Centru za fizičku kulturu “Drago Jovović”, a među takmičarima reprezentacije Srbije naći će se Damir Jajić iz Boks kluba “Čarnok” i Kuljanka Aleksandra Tepavac koja trenira u Boks klubu “Sombor”.

Eliminacione borbe počinju 14. avgusta od 15:00 časova, a svečano otvaranje turnira je u 17:00 časova.

Pogledajte video sa poslednjeg sastanka Organizacionog odbora Juniorskog kupa nacija: