(VIDEO) Ekipa crvenačkog pozorišta, pobednici festivala u Trebinju, na prijemu kod Miljanića

962

KULA / CRVENKA - U svečanoj sali Opštine Kula u petak je upriličen prijem za predstavnike Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke koji su osvojili šest Zlatnih maski na 62. Festivalu festivala u Trebinju.

Foto: M. Vukićević

Protagonista Zoran Radulović rekao je da je očekivao da će se predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“ kotirati dobro, ali da je osvajanje šest Zlatnih maski bilo veliko iznenađenje jer to nije pošlo za rukom nijednom pozorištu od obnavljanja festivala posle rata.

Ovo je crvenačkom pozorištu ujedno bio i sedmi plasman na Festival festivala i dosad je ukupno osvojilo 25 Zlatnih maski.

Milan Vujaković, direktor Pozorišta „Stevan Sremac“, kaže da su članovi crvenačkog pozorišnog ansambla profesionalci u svom poslu, iako je to amatersko pozorište i dodaje da je očekivao ovakav uspeh, znajući s kakvom posvećenošću i ljubavi prilaze tom poslu.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da će se nastaviti infrastrukturno opremanje domova kulture i podizanje kapaciteta u tehničkom smislu nabavkom nove opreme i najavio da je u planu da se sledeće godine Republički festival amaterskih pozorišta Srbije pretvori u mesec pozorišta, koji će, pored glavne manifestacije imati i neke druge događaje.

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u celini, stručni žiri je trostruko nagradio reditelja Igora Pavlovića – za režiju, scenografiju i kostimografiju. Cvijeta Jovanović Mučalica dobila je Zlatnu masku za najbolju žensku ulogu, a Gordana Mešter za najbolju žensku epizodu. “Slučajna smrt jednog anarhiste” proglašena je najboljom i po oceni žirija publike.

Pogledajte kako je bilo na prijemu kod predsednika opštine Kula: