U Zmajevu završen tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu

753

ZMAJEVO - Noćni turnir u malom fudbalu "Zmajevo 2019" počeo je 17. jula i imao je oko dvadeset takmičarskih dana. Na turniru je učestvovalo 14 seniorskih ekipa i osam pionirskih.

U seniorskoj konkurenciji pobedila je ekipa „Čarda Kapor“ iz Gložana i osvojila novčanu nagradu u iznosu od 160.000 dinara. Drugo mesto zauzela je ekipa „Kafe Bahus“ i osvojila novčanu nagradu od 60.000 dinara, dok je treće mesto pripalo ekipi „Animal Trade“ uz novčanu nagradu od 30.000 dinara.

Najbolji strelac turnira je Strahinja Ilić (ekipa Kafe Daca), najbolji golman je Milenko Ristić (Kafe Bahus), a epitet najboljeg igrača pripao je Marku Novakoviću (Čarda Kapor). Kod pionira prvo mesto je osvojila ekipa „Komšije“ Vrbas – novcana nagrada 15.000 dinara, drugo mesto osvojili su „Lavovi“ Čelarevo – 10.000 dinara, a treće ekipa „Petroluks“ Feketić – 5.000 dinara.

Turnir je posetilo više hiljada gledalaca, kako Zmajevčana tako i gostiju, kao i mnogo dece, koji su uživali u kvalitetnim i neizvesnim utakmicama. Za pozitivnu atmosferu na turniru i ove godine bio je zadužen profesionalni sportski novinar i komentator Ognjen Kaluđerović Owen. Na otvaranju i zatvaranju turnira je upriličen veliki vatromet. Ovaj turnir je samo još jedna potvrda odlične saradnje Mesne zajednice Zmajevo i FK „Obilić“, koji je ove godine, na opšte zadovoljstvo svih Zmajevčana, izborio i plasman u viši rang.

„Nakon fenomenalnog i zaista sadržajnog Kulturnog leta, u Zmajevu je sada u toku Sportsko leto. Uspešno je završen tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu, a uskoro nas očekuje turnir u basketu 3 na 3, kao i početak rada škole borilačkih sportova. Cilj ovakvih manifestacija, kao i tematskih tribina koje Mesna zajednica organizuje i ostalih kulturnih i sportskih sadržaja, je unapređenje kvaliteta društvenog života u Zmajevu. Mesna zajednica će nastaviti aktivno da podržava rad svih organizacija, klubova i udruženja i truditi se da im bude dobar oslonac u radu, sa željom da zajedničkim snagama naše Zmajevo učinimo lepšim mestom za život i motivišemo mlade da ostanu da žive u selu. Čestitam ovim putem upravi i igračima FK „Obilić“ na odličnoj sezoni i pozivam Zmajevčane da im sledeće godine svojom podrškom sa tribina budu dvanaesti igrač, kako bismo Obiliću vratili stari sjaj“, rekao je Nemanja Zavišić, predsednik Saveta MZ i odbornik u lokalnom parlamentu.