(FOTO) U Vrbasu svečano otvoren treći Juniorski kup nacija u boksu

952

VRBAS - U Vrbasu je svečanom ceremonijom u sali Centra za fizičku kulturu zvanično počeo treći Juniorski kup nacija u boksu koji traje od 14. do 18. avgusta.

Foto: M. V.

Prve eliminacione borbe počele su u 14:00 časova, a u 17:00 je održana ceremonija otvaranja posle čega su se učesnicima i gostima obratili predsednik opštine Vrbas Milan Glušac, direktor turnira Jovica Panić, sekretar turnira i trener BK „Čarnok“ Igor Škundruć, kao i predsednik Vojvođanskog bokserskog saveza Milorad Reljić.

Na svečanom otvaranju uručene su plakete i zahvalnice svima koji su doprineli organizaciji ovog međunarodnog turnira i pobrinuli se da sve bude po najvećim svetskim standardima. Posebna zahvalnost iskazana je predsednicima opštine Vrbas i opštine Kula Milanu Glušcu i Damjanu Miljaniću, direktoru JKP Komunalac Vrbas Siniši Adamoviću i Matiji Kertesu sa Televizije Bačka. Posebna čast ukazana je direktoru turnira Jovici Paniću koji je od prijatelja iz Uzbekistana dobio narodnu nošnju koju je obukao na licu mesta.

Reprezentacija Srbije na trećem Juniorskom kupu nacija nastupa sa 14 takmičara, među kojima su Damir Jajić iz Boks kluba „Čarnok“ i Kuljanka Aleksandra Tepavac koja trenira u BK „Sombor“.

U kvalifikacionim borbama prvog takmičarskog dana nastupilo je pet boraca reprezentacije Srbije:

Stefan Vuković poražen je od Kazahstanca Abdule Patijeva, dok je Amerikanac Diaz Flojd bio bolji od našeg Darka Đukanovića. Poraz od Šveđanina Kevina Bohma pretrpeo je i Indir Vračić.

Luka Ivić Jukić bio je bolji od reprezentativca Crne Gore Luke Gačevića, a dok je Anes Papić nadjačao Poljaka Nokodema Komrovskog.

Drugog dana takmičenja 15. avgusta rukavice će ukrstiti Sara Skapik i Mađarica Sintija Suč, potom će se Aleksandra Tepavac suočiti sa Dineš Najk, Tepić Vukašin boriće se sa Čongtamom Bišvamitrom iz Indije, Damir Jajić suočiće se u ringu sa Vilmošom Sabom iz Mađarske, jedan protiv drugog boriće se Luka Jukić Ivić i Anes Papić, a Uroš Čingelić sastaće se sa Rumunom Andrejom Pietrojom.

Borbe svakog takmičarskog dana počinju u 14:00 časova.

Pogledajte fotografije sa otvaranja trećeg Juniorskog kupa nacija u boksu: