Sedmi „Somborski salon“ od 20. avgusta u Galeriji Kulturnog centra Sombora

219

SOMBOR - U galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru će u utorak, 20. avgusta sa početkom od 19:00 časova biti otvoren sedmi "Somborski salon", smotra somborskog likovnog stvaralaštva.

Ovogodišnja postavka „Somborskog salona“ biće sačinjena od radova likovnih umetnika koji su rođeni ili žive i rade na teritoriji grada Sombora.

Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada je napravio selekciju i odlučio da ovogodišnju postavku čine radovi 34 umetnika.

Postavka će trajati do 7. septembra, a svi posetioci će imati priliku da vide ukupno 53 dela iz oblasti slikarstva, skulpture, digitalne animacije i fotografije, prostorne i digitalne instalacije i drugih vidova vizuelnog izražavanja.

„Prilikom razgledanja tradicionalnih salonskih izložbi posmatrač uvek mora imati na umu osnovnu intenciju tih izložbenih postavki, prezentovanje stanja i tokova umetničke prakse u aktuelnom trenutku. Umetnost je, pre svega, odraz i proizvod sveta i vremena u kome živimo, a karakteristika današnjeg življenja jesu stalne i sve ubrzanije promene, te aktuelna umetnost funkcioniše poput živog, dinamičnog i konstantno promenljivog organizma. Uostalom, stoga se umetnički saloni i priređuju iz godine u godinu. Revnosnija učešća na tim izložbama umetnika promovišu u svojevrsnog hroničara svog doba“ rekao je Sava Stepanov.