Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ krajem avgusta u Kuli

308

KULA - Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Sombor organizuje 29. i 30. avgusta obuku pod nazivom "Put do uspešnog preduzetnika". Obuka će se održati u maloj sali Skupštine opštine Kula od 09:00 časova.

Foto: Nemanja Janjanin, fotopres.com

Svi zainteresovani građani koji hoće da pokrenu svoj posao mogu da se prijave za obuku u kancelariji 2 Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuli.

Takođe, nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje Kula mogu da podnesu zahtev sa biznis planom za subvenciju za samozapošljavanje po javnom pozivu opštine Kula i Nacionalne službe za zapošljavanje Kula u iznosu od 200.000 dinara.

Cilj obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ je da se nezaposlenim licima olakša pokretanje sopstvenog posla, odnosno, sticanje neophodnih znanja i veština kako bi svoje poslove ideje pretvorili u konkretne inicijative.

Tokom dvodnevnih obuka polaznici će se upoznati sa javnim pozivima za samozapošljavanje, postupkom registracije radnje ili preduzeća, načinom konkurisanja za bespovratna sredstva, osnovama preduzetništva, pravnim aspektom biznisa, poreskom politikom, izradom biznis plana i drugim bitnim informacijama koje su od značaja za izradu poslovne strategije i stvaranja uslova za poslovnu održivost.

Po završetku obuke polaznici stiču pravo na učešće u javnim pozivima nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.