(FOTO) Završen treći Juniorski kup nacija u boksu, Aleksandra Tepavac osvojila srebro

1010

VRBAS - U Vrbasu je finalnim borbama u nedelju završen Juniorski kup nacija u boksu koji se u našem gradu održao treću godinu zaredom.

Aleksandra Tepavac na postolju / Foto: M. Vukićević

Na najvećoj sportskoj manifestaciji u Vrbasu i okruženju takmičilo se 160 najboljih mladih boksera iz 20 zemalja, sa tri kontinenta. Prema zvaničnim podacima, na turniru je učestvovalo 109 boksera i 51 bokserka koji su rođeni 2003. i 2004. godine i dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Indije, Izraela, Kazahstana, Crne Gore, Severne Makedonije, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovaćke, Slovenije, Švedske, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Uzbekistana.

Kuljanka Aleksandra Tepavac borila se u finalu sa sunarodnicom Sarom Škapik i izgubila podeljenom odlukom sudija rezultatom 3:2. Ovogodišnja osvajačica evropske medalje u Galatiju kaže da je zadovoljna rezultatom, iako je u polufinalu ostvarila ubedljivu pobedu i dodaje da će nastaviti da trenira još više i sprema se za dalja takmičenja.

Aleksandra Tepavac i Sara Škapik proglašene su i za najborbeniji par na turniru u ženskoj konkurenciji. Titula najbolje domaće bokserke pripala je osvajačici zlatne medalje Sari Škapik iz BK „Kikinda“, a za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Mile Jovanović iz šabačkog BK „Mačva“. Jovanović je u finalu poražen od Kazahstanca podeljenom odlukom sudija 4:1 i osvojio srebro. Najborbeniji par na turniru u muškoj konkurenciji su Knežević Petar Krešimir iz Hrvatske i Rakimzan Šanzarkan iz Kazahstana.

Najbolja bokserka, osvajač trećeg Juniorskog kupa nacija u ženskoj konkurenciji je Norvežanka Nofstad Suniva, a trofej u muškoj konkurenciji osvojio je reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Lejn Dontej. Titulu najbolje strane bokserke ponela je Indijka Tamana, dok je najbolji strani bokser u Abzal Serik iz Kazahstana.

Titula najboljih tehničara u obe konkurencije pripala je ruskim borcima Liani Tarasian i Danili Šutovom. Za najboljeg sudiju na turniru proglašen je Momčilo Jakovljević iz Srbije.

Amerikanac Kristofer Simons, koji je pobrao najviše simpatija za vreme boravka u Vrbasu, ispao je dan ranije u polufinalu, izgubivši od reprezentativca Kazahstana Ruslana Kuzebajeva.

Srbija je treća najbolja reprezentacija na turniru u ženskoj konkurenciji, posle Rusije i Indije, a u muškoj konkurenciji prva tri mesta zauzimaju Kazahstan, Rusija i Sjedinjene Američke Države.

SVE FOTOGRAFIJE