Na teritoriji PU Sombor sankcionisano više od hiljadu saobraćajnih prekršaja za nedelju dana

137

KULA / SOMBOR / ODŽACI - U periodu od 12. do 18. avgusta sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za to vreme, na teritoriji Policijske uprave Sombor otkriveno je i sankcionisano ukupno 1.110 prekršaja, od kojih 1.046 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 21 prekršaj nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona i sedam prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

Ova akcija je sprovedena u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije u cilju uspostavljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Saobraćajni policajci tokom sedam dana akcije koristili su sve raspoložive uređaje za merenje brzine, a brzina je kontrolisana i u noćnim uslovima. Prilikom zaustavljanja svakog vozila koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisano je i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki zaustavljeni vozač je i alkotestiran.

“Apelujemo na vozače da se pridržavaju propisane brzine kretanja vozila, da ne voze pod dejstvom alkohola, da koriste sigurnosni pojas, da ne koriste mobilni telefon u toku vožnje ukoliko ne postoji predviđena oprema, kao i poštuju ostale saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, saopštili su iz Policijske uprave Sombor.