(FOTO) Obimni radovi pri kraju: OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu spremno dočekuje novu školsku godinu

1054

VRBAS - U Osnovnoj školi "20. oktobar" u Vrbasu tokom celog raspusta traju radovi na uređenju unutrašnjosti objekta i školskog dvorišta kako bi učenike od septembra dočekao lep prostor za učenje i opuštanje.

Foto: OŠ "20. oktobar" Vrbas

Radovi su počeli već u julu mesecu krečenjem učionica, kuhinje, hodnika i hola, a nastavljni su postavljanjem novih podova i farbanjem ograde i stepenika u dvorštu. Tokom avgusta uređena je školska biblioteka koja je dobila laminat i nove police, što će omogućiti bolju preglednost i organizovanost ovog školskog odeljka. Kako je biblioteka zasijala u punom sjaju, u planu je da se u njoj organizuju pesničke večeri, kao i školske sekcije.

Tokom raspusta pristupilo se i uređenju školske kuhinje, koja će spremno dočekati đake s početkom nove školske godine.

Direktor škole Radenko Šimun ističe da su učenički toaleti polovinom avgusta kompletno preuređeni zahvaljujući predsedniku opštine Vrbas Milanu Glušcu koji je imao sluha za probleme đaka. Čučavci su potpuno uklonjeni i izvršena je montaža sanitarija. Osim ovih radova, popločan je i hodnik između kancelarija.

Na direktorovu inicijativu, u hodniku i holu škole postavljena je led rasveta čime će se ostvariti znatna ušteda struje, budući da zbog bezbednosti škole sijalice na ovim mestima neprekidno sijaju. Pored toga, u hodnicima škole montirane su stolice za roditelje koji dolaze na saradnju, dok će učenici školske odmore moći da provode družeći se u letnjoj učionici u dvorištu škole.

Radenko Šimun je želeo posebno da se zahvali pomoćnom osoblju Aleksini Avdić, Branku Drakuliću i Bobanu Radu, koji su ceo školski raspust proveli pripremajući školu za septembar. On dodaje da je sredstva za uređenje škole obezbedila Opština i zahvalio se predsedniku Milanu Glušcu, zameniku predsednika opštine Miljani Štulić i njihovim saradnicima na pomoći i razumevanju.

Kako je Šimun rekao za naš portal, Osnovna škola „20. oktobar“ će u školskoj 2019/2020 godini imati tri odeljenja prvog razreda i za dvadeset odsto više đaka prvaka nego prošle godine i ističe da su đaci i roditelji uvek na prvom mestu i moraju da budu zadovoljni. „Moja dužnost kao direktora je da se trudim da đaci dolaze i odlaze sa osmehom“, završava Šimun.