U Kuli održana obuka „Stanovanje uz podršku – izazovi i iskustva“

894

KULA - U organizaciji Udruženja za pomoć MNRO "Plava ptica" od 23. do 25. avgusta održana je edukacija za stručne radnike i saradnike u sistemu socijalne zaštite pod nazivom "Stanovanje uz podršku - izazovi i iskustva".

Foto: Marko Košutić

Ovaj stručni skup je akreditovan kod Komore socijalne zaštite kao stručna edukacija bez provere znanja, a predavači su bili stručni radnici „Plave ptice“ i autori obuke defektolog Marko Košutić, pedagog Neda Sukur, negovatelji Ramiza Sabadoš i Velika Čanadi i pravnica Slavka Popić iz Srbobrana.

Učesnici su, pored predavanja, imali mogućnost da vide primer dobre prakse posetom objekta dnevnog boravka, objekta za domski smeštaj i dve jedinice stanovanja uz podršku.

Edukacija je bila namenjena ustanovama i organizacijama socijalne zaštite u cilju obuke za proces licenciranja, pokretanja i pružanja usluge stanovanja uz podršku, koja se u Kuli odvija nepunih deset godina, kao najstarija aktivna licencirana usluga ove vrste u Srbiji. Na obuci je učestvovalo 25 uesnika iz opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, Stara Pazova i gradova Zrenjanin, Vršac i Beograd.