Peruanski muzičar Valentino DeVasco prvog septembra u Vrbasu

581

VRBAS - U nedelju 1. septembra od 19:00 časova, u "Klubu Bačkih pevača" u Vrbasu (Njegoševa bb) nastupiće Valentino DeVasco, peruanski muzičar koji putuje po svetu i zagovara ideju održivog kulturnog putovanja.

Valentino je muzički nomad koji dokumentuje kulturu iz manjih sredina, prezentuje svoje putešestvije i izvodi muziku na peruanskom instrumentu karanga. DeVasco je pre nekoliko godina posetio Vrbas i poželeo da ponovo bude gost našeg grada.

„Moj rad nije profitabilan. Želim, ne samo da podelim svoja iskustva, već i da stvorim diskusiju oko teme održivog nomadizma i probudim veće interesovanje za svetske kulture, jer moja je perspektiva da strane kulture mogu mnogo da ponude jedna drugoj. Motociklom sam prešao 90.000 km kroz 30 zemalja
i delim to bogatstvo iskustava u muzičkoj prezentaciji i dokumentarnom prikazivanju priča. Odlučio sam da živim na Balkanu jer volim tu kulturu. Svoje vreme provodim slušajući i istražujući lokalnu muziku i običaje“, kaže Valentino DeVasco.

Piće ponesite sami, a pušenje u klubu nije dozvoljeno. Ulaz na nastup je slobodan. U klubu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge, čime ćete Valentinu pomoći da pokrije troškove prevoza.