Odigrano treće kolo PFL Sombor, FK Rusin pobedio Polet sa pet golova razlike

401

Za vikend su odigrane utakmice 3. kola Područne fudbalske lige Sombor, a najviše golova palo je u Ruskom Krsturu i Somboru.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Iako smo i dalje na startu prvenstva, već možemo da uočimo koji timovi su spremno ušli u novu sezonu Područne lige Sombor. Nakon tri odrigrana kola samo jedan tim ima maksimalni učinak, a to je Borac 46 iz Obrovca, koji je gostujući u Somboru potukao ŽAK rezultatom 7:2.

Veoma ubedljivi na gostujućem terenu bili su i fudbaleri Vojvodine iz Tovariševa koji su u Bukovcu savladali domaći Omladinac sa 5:0.

Oba ova tima su bila veoma uspešna i u prethodna dva kola, pa su sada izdvojeni na vrhu tabele, Borac 46 sa devet, a Vojvodina sa sedam bodova.

Kiša golova pala je i u Ruskom Krsturu gde je domaći Rusin savladao Karavukovčane sa 7:2, a da gledaocima PFL Sombor ne bude dosadno, pobrinuli su se i fudbaleri iz Bača koji su na domaćem terenu savladali Kulpin rezultatom 7:0, kao i Slavija iz Pivnica koja je pobedila Budućnost iz Mladenova sa 5:1.

U ostalim susretima Radnički 1918 je odigrao nerešeno protiv BSK-a iz Bačkog Brestovca rezultatom 1:1, Hercegovac iz Gajdobre je savladao Kordun iz Kljajićeva sa 1:0, dok su ekipe Maglića i Budućnosti iz Paraga podelili bodove nakon rezultata 2:2.

S obzirom na to da smo i dalje na početku sezone, rano je pričati o poretku na tabeli. Jedina ekipa koja do sada nije osvojila nijedan bod je ekipa ŽAK-a iz Sombora.

Sledeće kolo održaće se već narednog vikenda, u subotu i nedelju od 16:30. Tada će se Budućnost iz Mladenova sastati sa Kulpinom, Borac 46 sa Tvrđavom, Budućnost iz Paraga sa ŽAK-om, Polet sa Maglićem, Hercegovac sa Rusinom, Vojvodina sa Kordunom, BSK sa Omladincom i Slavija sa Radničkim 1918.