Policijska uprava u Somboru evidentirala deset saobraćajnih nezgoda

394

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 26. avgusta do 1. septembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirano je 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške i pet lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je šest vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teške i dve osobe lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržan je jedan vozač.

Na području opštine Apatin evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba poginula. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Na području opštine Odžaci evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

U opštini Kula evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osoba zadobile lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su četiri vozača.

Napisano je 39 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata su 373 prekršajna naloga.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, neustupanje prava prvenstva prolaza i dr.