Sport, Dinamo 1923 i Bratstvo 2019 sigurno otvorili novu sezonu, Graničar poklekao u finišu

361

Proteklog vikenda otvorena je sezona i za Međuopštinsku fudbalsku ligu Sombor 2. razred, a prvo kolo obeležili su čvrsta igra i neizvesnost do poslednjeg zvižduka.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Sezonu su otvorile ekipe Sport iz Bezdana i Jedinstvo Lemeš iz Svetozar Miletića. Domaćin ništa nije prepuštao slučaju i već je sredinom prvog poluvremena postigao pogodak. Jedinstvo nije uspelo da probije sigurnu odbranu Sporta, pa je rezultat ostao nepromenjen do samog kraja 1:0. U sledećem kolu Sport dočekuje Telečku, a u Miletić stiže Graničar iz Riđice.

Velika borgba odigrala se u Telečkoj gde je istoimeni klub dočekao Dinamo iz Sonte! Domaćin nije dobro ušao u meč i nije očekivao takav furiozan start gostiju koji su iz jedne sjajne akcije postigli pogodak za 0:1 i šokirali sve prisutne. Ipak na poluvremenu domaćini su konsolidovali svoje redove i uspeli da izjednače na 1:1 ali, ispostaviće se, kasno jer nije bilo dovljno sreće, a ni vremena da pređu u vođstvo. Sve u svemu, bila je to prava poslastica za sve ljubitelje fudbala. U sledećem kolu Dinamo putuje za Bački Breg gde ih dočekuje Dinamo1923.

U Bačkom Bregu, Dinamo1923 je protiv Panonije iz Lalića minimalnim rezultatom 1:0 demonstrirao kako se školski uzimaju bodovi kod kuće i tako sebi smanjio pritisak u sledećem kolu kada gostuju u Sonti, Dinamu koji mora da vija bodovni zaostatak.

U nedelju, u Prigrevici je viđena velika borba gde je pri kraju meča, Graničar iz Riđice pokleao pred domaćinom Bratstvo 2019 i izgubio 2:0. Veoma napeta utakmica i svakako zaslužena pobeda domaćina.

Meč između OFK Metalca i Rastina 1918 nije odigran. Nakon prvog kola, tabelu predvode Bratstvo2019, Dinamo1923 i Sport, dok su na začelju Jedinstvo Lemeš, Panonija i Graničar.