Opštinama Kula i Vrbas sredstva za analizu energetske efikasnosti u više objekata

1022

KULA / VRBAS - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je u ponedeljak predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodeli sredstava za izradu analize energetske efikasnosti i potrebnih mera za 80 javnih objekata, pre svega osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Foto: vojvodina.gov.rs

Među dobitnicim sredstava nalaze se i opštine Kula i Vrbas u kojima će biti izvršena analiza energetske efikasnosti za objekte nekoliko javnih ustanova.

Analiza će se u opštini Kula vršiti na zgradi Opštinske uprave Kula, Osnovne škole „Isa Bajić“, Doma pionira PU „Bambi“ i Vrtiću „Bubamara“, dok će u opštini Vrbas isto biti urađeno na zradi Opštinske uprave Vrbas, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i Ambulanti Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ u Bačkom Dobrom Polju i u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Ravnom Selu.

Kako je rekao potpredsednik Milićević, ovim projektom će se postići nekoliko važnih ciljeva kao što je ušteda energije i budžeta, manje će biti zagađenja i obezbediće se ugodniji boravak za korisnike tih objekata.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, kao i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Projekat je vredan 100.000 evra i finansira ga Evropska banka za obnovu i razvoj na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je u julu potpisala sa Pokrajinskim sekretarijaom za energetiku, graševinarstvo i saobraćaj.