Školske saobraćajne patrole i ove godine čuvaju đake opštine Vrbas

306

VRBAS - Od 2. septembra na ulicama opštine Vrbas i ove godine u blizini osnovnih škola patrolira 237 roditelja, baka i deka koji se staraju da naši najmlađi bezbedno prelaze ulice na putu do škole.

Foto: OŠ "20. oktobar" Vrbas

Školske saobraćajne patrole deo su projekta „Policija u lokalnoj zajednici“ i Opština i Policijska stanica Vrbas, uz podršku obrazovnih ustanova, organizuje ih drugu godinu zaredom.

Učesnici u ovom projektu nedavno su uspešno završili obuku o osnovnim pravilima u saobraćaju kao i o svojim nadležnostima na raskrsnicama u blizini osnovnih škola, posle čega im je uručen sertifikat i žuti prsluk sa natpisom „Školska saobraćajna patrola“.

Načelnik Policijske stanice Vrbas Vlado Glođović rekao je da je ove i prošle godine obučeno ukupno 50 građana za ovakvu vrstu aktivnosti i zahvalio im se na spremnosti da pruže svoju pomoć.

Prema rečima predsednika opštine Vrbas Milana Glušca, projekat „Policija u lokalnoj zajednici“ je formalno završen, ali su zadržani njegovi dobri delovi koji dokazano donose korist zajednici.