Milićević najavio: Uskoro otvaranje nove industrijske zone kod Vrbasa

1901

VRBAS - Na konferenciji na kojoj su predstavljeni ivesticioni potencijali Vojvodine, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević najavio je otvaranje nove industrijske zone duž Koridora 10 u blizini Vrbasa.

Foto: vojvodina.gov.rs

Prema Milićevićevim rečima, parcela za novu industrijsku zonu kod Vrbasa je već određena i uskoro bi trebalo da počne njeno infrastrukturno opremanje. On naglašava da mora da se omogući ravnomeran razvoj i ulaganje u manje razvijene opštine u pokrajini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade istakao je da Vojvodina ima razvojni potencijal u svim privrednim granama, od poljoprivrede preko prerađivačke industrije, do turizma i sektora informacionih tehnologija.

„Na nama je da taj prostor za razvoj iskoristimo, posebno ako mu pridodamo izuzetan radni, kreativni i inovativni potencijal naših ljudi koji je, siguran sam, sada jedan od ključnih faktora za dolazak stranih investitora“, rekao je Milićević.

Konferencija „Investirajte u Vojvodini“ održana je u vidu tri panela – ambasadorski, koji je okupio ambasadore iz regiona i šire koji su razmenili iskustva i izneli primere pozitivne prakse, zatim komorski i panel posvećen cirkularnoj ekonomiji.