Dva miliona za novu industrijsku zonu u Somboru

210

SOMBOR - Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje industrijske zone u ovom gradu i već postoje zainteresovani i domaći i strani investitori, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom radne posete Somboru.

Foto: Wikimedia Commons

Izgradnja ove Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta, dodao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, ističe Mirović.

„Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku“, rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Kako kaže Mirović, zajednički se pripremaju projekti i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine.

„Danas smo pokazali rezulate našeg zajedničkog rada, prioritet nam je bila industrijska zona ali radili smo paralelno i na drugim projektima“, kazala je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.