Odžaci dobijaju novu uslugu podrške logopeda

581

ODŽACI - U svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Odžacima održan je sastanak Lokalne mreže podrške inkluzivnom obrazovanju opštine Odžaci.

Centar Odžaka / Foto: N. Janjanin, fotopres.com

Sastanku su, pored članova Lokalne mreže, prisustvovali i predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković i direktor Doma zdravlja Odžaci dr Steva Panić.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i predstavljanje nove usluge podrške logopeda na lokalnom nivou. Dr Stanka Protić, predsednik Interresorne komisije, predstavila je Sofiju Maksimović, logopeda za čije angažovanje su predstavnici lokalne samouprave pružili ogromnu podršku.

Predsednica opštine Odžaci ističe da je novu uslugu lokalna samouprava prepoznala kao potrebu i izdvojila sredstva za realizaciju i dodaje da će ona biti proširena, ukoliko bude bilo potrebe za time. Osvrnula se i na ostale usluge koje je lokalna samouprava prepoznala kao neophodne – senzorna soba, finansiranje udruženja „Zlatna barka“, usluga lični pratilac i gerontodomaćice, sa kojim će se nastaviti u narednom periodu.

Direktor Doma zdravlja Steva Panić je izneo da postoji potreba, ali zakon je jasan, gleda se broj dece i stanovnika, tako da je neophodna pomoć lokalne samouprave u finansiranju. Osvrnuo se na četiri pedijatra, kao i specijalizacije lekara koje finnasira lokalna samouprava. Budžetom za narednu godinu će se morati planirati logoped za puno radno vreme jer potreba malih korisnika za logopedom raste.